• Na de verdiende nederlaag tegen Quick’20(1-4) ,vorige week, had het elftal wel iets goed te maken.

  Onder werkelijk erbarmelijke weersomstandigheden(harde wind en heel veel regen) werd Achilles’12 in de eerste 10 minuten van de wedstrijd , door een goed spelend NEO, onder druk gezet. Dit resluteerde in een verdiende 1-0 door een lage, harde schuiver in de linker beneden hoek, die Pim(O17) net iets te laat aan zag komen om er goed naar te kunnen handelen.

  Na deze tegentreffer starte Achilles met een agressieve pressing de wedstrijd naar haar hand te zetten. Het spelbeeld veranderde hierdoor en werd er goed gecombineerd op het middenveld, bestaande uit Meryn (O23), Max(Zo.1) en Sebastiaan(O23).

  Door o.a. het goed functionerende middenveld, en gedegegen verdedigend werk van onze achterhoede werd er geen kans meer weggegeven.  De verdedeging bestond deze wedstrijd uit Joep(O23), Milan(O23), Rick(Zo.1) en Siebren(O19) met Rick, in zijn nieuwe rol als verdediger, als de absolute uitblinker.  Via Ties(Za.1), Pjotr(O23) en Jikke(zo1) kregen Achilles nog enkele kleine kansen, maar helaas wisten de voorwaartsen niet tot scoren te komen.

  In de rust waren de spelers het er wel over eens, dat als ze op deze wijze door bleven spelen, een doelpunt niet uit kon blijven. Het credo binnen het team is, dat iedereen speelt, die voor een wedstrijd geselecteerd is. Wouter(O19) en Steven(O23) namen daardoor de plaats in van respectievelijk Joep en Pjotr.

  Na de rust nam Achilles vanaf het begin het initatief en werd er goed en aggresief gespeeld. In de 65 ste minuut ging Mereyn op de rechterflank op snelheid langs de verdediging van NEO en legde de bal perfect op de aanstormende Max, die de bal simpel achter de doelman van NEO plaatste(1-1).

  In de 75ste minuur lanceerde Ties met een prachtige steekbal de snelle Jikke en deze lobte uiterst beheerst de bal over de doelman van onze tegenstander(1-2). Beide doelpunten kwamen tot stand door twee prachtig opgezette aanvallen. 

  Na de verdiende 1-2 werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en gingen de drie punten verdiend mee in de tas naar het Wilbert.