• De finale van de Beltona competitie is afgelopen zaterdag gespeeld op de velden van Sparta Enschede.

  Ons Beltona team is als tweede geëindigd in de poule en kwam daardoor, als één van de best geklasseerde teams, in aanmerking om aan de finaledag deel te nemen.

  Het eerste speelde zondag de finale van de nacompetitie tegen Union. Hierdoor konden zeven spelers, die de meeste poulewedstrijden wel hadden gespeeld, dit keer niet meedoen. Dit gaf de mogelijkheid aan enkele spelers om zich, op dit hoog aangeschreven toernooi, in the picture te spelen.

  Onder tropische omstandigheden werden de wedstrijden gespeeld. In de eerste wedstrijd was de tegenstander SML. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door een geweldig afstandsschot van middenvelder Joep. Met Pim in het doel en de verdediging bestaande uit Wouter, Siebren, Milan (aanvoerder) en Steven werd de nul gehouden. Ons middenveld met Joep, Gerco, Cas en Floris had zowel aanvallend als verdedigend alles onder controle. Terwijl Mereyn en Niels speldenprikken uitdeelden en zodoende druk op de tegenstander bleven uitoefenen.

  In de tweede wedstrijd tegen Zwart-Wit’63 werden Niels, Steven en Cas gewisseld voor respectievelijk Philip, David en Koen. Deze wedstrijd eindigde in 0-0.

  In de derde wedstrijd tegen Noorscheschut werd Gerco na een overtreding uit het veld gestuurd en moesten we met 10 man een 1-0 achterstand wegwerken. Met een geweldige aanvallende actie bracht Philip, de ingevallen extra spits, Steven in stelling en deze ronde beheerst af. Eindstand 1-1.

  Tegen HHC werd de vierde wedstrijd gespeeld en hierin speelden we onze beste wedstrijd met de nodige kansen om afstand te nemen van de tegenstander. Helaas lukte dit niet en toen trad de voetbalwet in werking van “als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel”. Na de 0-1 werd een zuiver buitenspeldoelpunt ook nog goed gekeurd en verloren we helaas deze wedstrijd.

  Omdat we met 5 punten tweede stonden in onze poule was het wachten op de uitslag van de laatste speelronde. Helaas dacht HHC krachten te sparen voor de halve finale en traden ze aan met een soort B-team en werd er verloren van Zwart-Wit’63, waardoor deze ploeg op 6 punten kwam en wij de halve finale misliepen.

  Al met al een geweldige ervaring en prestatie van ons team, die met trots kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi.

   

  Meer foto’s van het toernooi zijn te zien op de website van Beltona/cvv Sparta Enschede