• Collectieve offday in Apeldoorn

  Collectieve offday in Apeldoorn

  Op zaterdag 25 september mocht Achilles O23-1 alweer aantreden voor het 4e competitieduel van het seizoen. Op het programma stond een uitwedstrijd tegen WSV uit Apeldoorn die tot aan deze speelronde nog puntloos waren.

  De wedstrijd die oorspronkelijk zou beginnen om 17:30 ging uiteindelijk om 17:50 van start ( wegens vertraging van de scheidsrechter). Vanaf het begin was duidelijk dat Achilles de ruimtes achter de Apeldoornse defensie wilde benutten. De spits van Achilles wist dan ook gedurende de 1e helft een aantal keren tegenover de keeper van WSV te komen maar helaas kwam de doelman van de ploeg uit Apeldoorn winnend uit elk duel. Ondertussen wisten de aanvallers van WSV zich wel raad met de kansen die zij kregen. Na een kwartier wist de thuisploeg zich op een 1-0 voorsprong te zetten na een dekkingsfout achterin bij Achilles waardoor de aanvaller makkelijk van dichtbij binnen kon schuiven. Dit was een voorbode voor wat Achilles te wachten stond in de 1e helft. Het elftal uit Apeldoorn wist Achilles bij elk duel af te troeven en te profiteren van de slordigheden van de roodhemden.

  Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het bord, ondertussen hadden beide centrale verdedigers en de doelman van Achilles een gele kaart ontvangen van de scheidsrechter. De 2e helft moest het gebeuren, na het inbrengen van 2 wissels in de rust wist de ploeg van trainer Mohammed Tahrraoui dat zij zich nu moesten bewijzen.

  De 2e helft ging van start en Achilles liet zich van zijn betere kant zien. Er werd goed gevoetbald maar dat wilde zich nog niet omzetten in kansen. 10 minuten na hervatting van de wedstrijd leek uiteindelijk toch de beslissing te vallen. Middenvelder Kevin Kalkhaar werd gepasseerd door zijn tegenstander en besloot vervolgens om diezelfde tegenstander neer te halen en deed dit op een zeer onsportieve manier. Hiervoor kreeg de speler dan ook direct rood van de scheidsrechter en Achilles moest de wedstrijd dan ook afmaken met 10 man. Vlak na de rode kaart kwam er nog 1 lichtpuntje van de Hengeloërs. Na een weergaloze pass van Meryn Swijghuizen wist invaller David Schage de doelman te verschalken. Hiermee wist de aanvaller te tekenen voor zijn 1e van het seizoen.
  Vlak na de aansluitingstreffer liet WSV alle twijfel verdwijnen door de 4-1 binnen te schieten na wederom een dekkingsfout in de defensie van Achilles. De rest van de 2e helft bestond vooral uit het aanvallen van de ploeg uit Apeldoorn en het tegenhouden van Achilles. Ondanks het veldoverwicht wist WSV dit niet om te zetten tot grote kansen. Vlak voor tijd kwam uiteindelijk toch de 5-1 nadat een strakke voorzet werd binnengelopen bij de 2e paal. Hiermee kwam dan ook de eindstand op het scorebord.

  Een dag om te vergeten voor de ploeg uit Hengelo. Nu is het de taak voor Achilles om zichzelf te herpakken en klaar te stomen voor de volgende wedstrijd. Het elftal wil zichzelf bewijzen en mag dit op het sportpark ’t Wilbert gaan doen in een thuiswedstrijd tegen Robur et Velocitas.
  Graag zien wij jullie zaterdag 2-10-2021 om 14:00 voor de wedstrijd:
  Achilles ’12 O23-1 – Robur et Velocitas O23-1