• De (af)slag(ting) bij het Wooldrik

    Na een sportieve zomerstop was het eindelijk tijd voor de eerste competitie wedstrijd uit bij VOGIDO. De verwachtingen waren hoog voor de onder 19 van Achilles na goede resultaten tegen divisie teams in de voorbereiding. Het team van de trainer Mohammed Tahrraoui, ook wel genoemd Mo, begon wat apatisch aan de wedstrijd. “Effe de kat uit de boom kijken”, zou menig toeschouwer op sportpark het Wooldrik gezegd kunnen hebben.

    Na een goed kwartier was het al raak voor Achilles. Ze hadden zich wel zelfvertrouwen weten bij elkaar te voetballen, en het ijs was gebroken. Snel daarna volgen de andere vier goals van de eerste helft. Waaronder een geweldig afstandschot van Philip Kleine, die de bal van zo’n 45 meter over te keeper heen wist te krijgen en in het net. Ook David de Groote kwam op het scorebord te staan na een verwoestend schot met z’n linkerbeen.

    0-5 dus. Toch was “Mo” niet helemaal tevreden, er zat nog veel meer in naar zeggen van de trainer. Dit namens de jongens van Achilles ten harte. In de tweede helft op het Wooldrik ging het nog harder met de doelpunten. Hier wist Achilles er niet vijf, maar zes te maken. Waaronder een strak ingeschoten penalty van Cas Wind, wat hem ongetwijfeld goed gedaan zal hebben. De andere doelpunten makers van Achilles waren: Xander Pepers, Jayden Dokter en ook Djurre Steggink wist te scoren.

    De wedstrijd was echter nog niet gespeeld met 0-11 op het scorebord, na een lange bal over verdediging van Achilles heen wist de linksbuiten van Vogido nog, na een paar interessante kap- & draaibewegingen, oog in oog met de keeper van Achilles te komen; Pim Krabbe. Na eerder die helft nog een fantastische redding gemaakt te hebben in een één op één, was deze bal, strak in de verre hoek te machtig voor de doelman. 1-11 was de einduitslag. Gespeeld: 1 – Gewonnen: 1 – Doelsaldo +10. De zaterdag was zo goed als compleet… nu weer op naar ’t Wilbert.