• Dramatisch eerste half uur nekt Achilles´12 in Wezep (4-0).

    Achilles´12 heeft afgelopen zaterdag een Wezep een slechte beurt gemaakt. Een dramatisch eerste half uur zorgde ervoor dat de gastheren al met een 4-0 tussenstand de kleedkamers mochten opzoeken na 45 minuten. In de tweede helft werd er verder niet gescoord en ziet de ploeg van trainer Wennink het buffertje dat was opgebouwd met de onderste drie ploegen slinken.

    Op het mooie complex in Wezep wist Achilles´12 wat het kon verwachten. Na een moeizaam begin heeft WHC de afgelopen weken laten zien dat het op stoom aan het komen is en langzaamaan richting de plekken dendert waar zij thuishoren in deze eerste klasse. De openingsfase van dit duel was dan ook voor de thuisploeg, waarbij Achilles´12 een wat angstige indruk maakte en er te snel voor een lange bal werd gekozen. Na 8 minuten zette Gouriye van WHC zelf de aanval op en enkele seconden later toverde hij een huzarenstukje vanaf zijn rechtervoet. Een voorzet werd weggekopt en belandde op de borst van de oud HHC-speler, die het leer aannam om vervolgens een volley richting de bovenhoek te sturen. Nog geen twee minuten later krijgt diezelfde Gouriye een ultieme mogelijkheid om zijn ploeg naar 2-0 te schieten, als de behendige buitenspeler van WHC over het been gaat van Koen van Norel binnen de 16. De spits van WHC maakt vanaf elfmeter geen fout waardoor Achilles´12 binnen 10 minuten tegen een 2-0 achterstand aan kijkt. Om het allemaal nog erger te maken, verslikt Ruben Raanhuis zich meteen na de aftrap in buitenspeler van Oene, die vervolgens vrije doortocht heeft richting het doel van Joris Raanhuis. De snelle aanvaller maakt oog in oog met de Achilles´12 doelman geen fout en gooit de wedstrijd na 11 minuten eigenlijk al in het slot. Na dit moment laat de thuisploeg de teugels wat vieren en kruipt Achilles´12 wat meer uit haar schulp. Er wordt nu sneller de vrije man gevonden en er wordt vooruit gevoetbald, om in ieder geval tot kansen te komen. Die kansen krijgt de ploeg van ´t Wilbert wel degelijk, maar Robert Wilens heeft tot tweemaal toe het vizier niet op scherp staan. Ook Rick Keizers weet een afgemeten voorzet vanaf de rechterflank niet binnen te glijden. En waar je het gevoel hebt dat Achilles´12 beter in de wedstrijd komt en aanstalten maakt om de 3-1 te maken, slaat WHC genadeloos toe. Een corner van de thuisploeg wordt terug gekopt door de nummer 3 waarna het voor van Oene een koud kunstje is om van dichtbij de 4-0 binnen te prikken. Kian Wind krijgt nog voor rust een redelijke kans om de schade enigszins te beperken, maar zijn poging gaat over het doel van de WHC-doelman.

    Trainer Wennink haalt in de rust Visscher en Wilens eruit en voor hen in de plaats komen Huiskes en Gigengack. In de tweede helft kabbelt het spel een beetje voort. WHC hoeft niet echt meer maar krijgt nog wel wat mogelijkheden, die onschadelijk worden gemaakt door doelman Raanhuis. Achilles´12 krijgt via Rick Keizers nog een grote kans, maar de spits weet van dichtbij hoog over te schieten. In het verdere verloop van deze tweede helft wordt er door beide trainers volop gewisseld en gebeurt er verder weinig noemenswaardig. Na 93 minuten was het dan ook klaar en weet Achilles´12 voor de derde week op rij niet te winnen.

    Aankomende zaterdag staat er een belangrijk duel op het programma als DOS Kampen op bezoek komt. De ploeg uit Kampen kent net als Achilles´12 een wisselvallig seizoen en bivakkeert in de onderste regionen van de 1e klasse. DOS staat op dit moment op een veilige 9e plaats terwijl Achilles´12 op de 10e plaats staat, wat aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent. Het verschil tussen beide ploegen is één punt, waarbij er dus gesproken mag worden over een duel tussen gelijkwaardige tegenstanders die beiden op zoek zullen gaan naar de overwinning.

    Vanwege het feit dat het Nederlands Elftal hoogstwaarschijnlijk zaterdagmiddag om 16.00 uur de 1/8 finale van het WK zal spelen, zal de wedstrijd tegen DOS Kampen om 12.30 uur gespeeld worden op sportpark ´t Wilbert. Mocht dit alsnog veranderen, zal dit via de social mediakanalen bekend worden gemaakt.