• Duel tussen Achilles’12 en Bon Boys kent geen winnaar (2-2).

    Troosteloos was het afgelopen zondag op sportpark ’t Wilbert. Vanwege de nieuwe maatregelen was er geen publiek welkom om in de buitenlucht een potje voetbal te mogen aanschouwen. Onder het toeziend oog van een handjevol mensen, in de vorm van wisselspelers, bestuursleden en de fotograaf maakten Achilles’12 en Bon Boys er geen feestje van om naar te kijken. Waar de afgelopen jaren duels tussen beide teams een garantie waren voor spektakel en het reclame was voor het amateurvoetbal, was deze editie nog net geen parodie op het voetbal.

    Het was niet goed wat beide teams deze zondag lieten zien op sportpark ’t Wilbert. De auteur van het Bon Boys verslag sloeg de spijker op de kop door het duel ‘pingpongen op een groot veld’ te noemen, want dat was het. Beide ploegen grossierden in balverlies waardoor het eerder een ren je rot spektakel werd dan dat er goed werd gevoetbald. Wel had Bon Boys in de openingsfase het iets beter voor elkaar en resulteerde dat ook in de eerste grote kans van de wedstrijd als Gersmann oog in oog komt te staan met doelman Raanhuis. Raanhuis weet met zijn voeten een vroege achterstand te voorkomen en leidt hiermee zelfs de eerste mogelijkheid voor Achilles’12 in. Een snelle omschakeling zorgt ervoor dat Rick Keizers vanaf de rechterkant een harde lage voorzet moet afleveren op de volledig vrijstaande Hamdaoui, voor wie het dan een koud kunstje zou zijn om de 1-0 te maken, alleen is de pass van de rechtsbuiten te onzuiver en gaat deze mogelijkheid voorbij. Enkele minuten later wordt diezelfde Keizers weer gelanceerd door Heidemann en is het weer een kwestie van een harde lage voorzet op de vrijstaande Hamdaoui, alleen wordt ook deze bal onderschept door een verdediger. Uiteindelijk is de derde poging wel ‘raak’ als de goed spelende Martijn Schrik zijn compagnon Hamdaoui aan de linkerkant lanceert die zichzelf met een fantastische aanname een vrije doortocht biedt richting de doelman. Oog in oog met de doelman moet Hamdaoui helaas zijn meerdere erkennen in deze doelman en gaat deze 100 % kans verloren. Beide ploegen lijken te gaan rusten met een 0-0 tussenstand, alleen denken de linksbuiten en spits van Bon Boys daar anders over. Na een goede actie van de linksbuiten van Bon Boys belandt de bal bij de volledige vrijstaande Richters, die vervolgens knap de bal in de verre hoek achter de volledig kansloze Raanhuis legt.

    Waar Bon Boys enkele minuten voor rust toesloeg, deed de ploeg uit Haaksbergen dat meteen na rust ook. Gersmann wordt binnen de befaamde lijnen aangetikt door doelman Raanhuis waardoor de scheidsrechter niets anders kan doen dan Bon Boys een penalty te geven welke onberispelijk wordt binnengeschoten door aanvoerder Bultman. Wat wel het wrange is aan dit moment, is dat Gersmann werd afgevlagd door grensrechter Ritmeester maar dat de scheidsrechter hem negeerde, in tegenstelling tot bijna elk vlagsignaal voor rust aan de kant van de Bon Boys grensrechter. Trainer van Oenen, die in de winterstop zal vertrekken, grijpt na dit moment in en stuurt Huiskes, Wilens en Visscher van de bank, die na een goed uur binnen te lijnen komen waarbij Keizers, Heidemann en Harberink worden gewisseld. Achilles’12 neemt het initiatief iets over en krijgt wat mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Zo is Jorik Weierink heel dichtbij de 1-2 wanneer hij op maat wordt bediend door Hamdaoui, maar Weierink vanaf een meter of 5 zijn poging over het doel ziet vliegen. Hamdaoui glipt een kwartier voor tijd nog maar eens langs zijn directe tegenstander, maar oog in oog met de doelman moet hij wederom zijn meerdere erkennen in deze goede doelman. Assink en Wind mogen ook nog enkele minuten opdraven en zien, koud in het veld, toe hoe Bon Boys de kans krijgt om de wedstrijd definitief te beslissen. Een snelle uitbraak zorgt ervoor dat Richters vrij komt voor Raanhuis, maar de spits ziet via een lichaamsdeel van de doelman en de lat het leer over vliegen. Met nog enkele minuten op de klok komt Achilles’12 dan toch terug in de wedstrijd als via Visscher en te Marvelde de bal voor de voeten komt van Huiskes. Huiskes, geblesseerd geraakt in het 2e duel tegen Barbaros, denkt niet na wanneer de bal voor zijn voeten komt en laat de keeper kansloos met een schuiver in de verre hoek. De thuisploeg geloofd er na dit moment weer in en ziet hoe Bon Boys steeds verder wordt teruggedrongen op eigen helft. Nog geen 3 minuten na de 1-2 weet Achilles’12 ook nog de gelijkmaker te produceren als de bal voor de voeten komt van aanvoerder te Marvelde, die ook niet nadenkt en met een droge schuiver de keeper kansloos laat. Achilles’12 voelt dat er nog meer in het vat zit en veroverd na de aftrap van Bon Boys snel de bal en gaat op zoek naar dat laatste moment om deze wedstrijd helemaal om te draaien. Net op het moment dat Wilens de vrijstaande Hamdaoui wil wegsteken besluit de scheidsrechter dat het mooi is geweest voor vandaag. Gezien de reactie van de Achilles’12 bank was de extra tijd vandaag wel heel minimaal.
    Het was zeker niet goed vandaag, maar toch wist de ploeg een ruime achterstand in de laatste minuten weg te werken en een punt over te houden aan dit duel. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma wanneer Achilles’12 afreist naar Glanerbrug voor het duel met het sterke Eilermark.