• In memoriam Wim Brouwer

  Wim was de stuwende kracht achter het G- voetbal bij Achilles ’12. Zijn passie, enthousiasme en organisatietalent was onuitputtelijk. Daar is nu een einde aan gekomen. Zijn overlijden is voor ons allemaal, en in het bijzonder de G-groep, een grote schok. 

  1990 is het jaar waarin het allemaal begon. Als begeleider van vakantiekampen voor mensen met een beperking van de SPD vernam Wim over het G-voetbal bij De Esch in Oldenzaal en over plannen voor G-voetbal bij Achilles ’12. Hij nam contact op en al snel leidden de plannen tot actie: in maart werd al een soort demonstratiewedstrijd gespeeld, op zaterdagochtenden werd getraind en via ’t Genseler meldden leden zich aan.

  Vanaf 1990-1991 kon Achilles ’12 meedoen aan de competitie. Wim, oud Tubantia-lid, ging zelf ook voetballen bij Achilles in een van de veteranenteams. Veel spelers van dat team zijn nog actief in het Walking Football. Wim heeft daar ook aan meegedaan en van genoten. 

  Het G-voetbal ontwikkelde zich snel tot een bloeiende tak binnen de vereniging. Dit gebeurde onder leiding van Wim en enkele andere krachten. Wim heeft dat meer dan 20 jaar gedaan en was in die rol ook bestuurslid. Hij zette zich ook in voor het G-voetbal in KNVB-verband. De leiding organiseerde veel activiteiten, met Wim vaak als centrale coördinator: buitenlandse reizen en toernooien, een groot meerdaags internationaal toernooi bij Achilles, een dag FC Twente bij het 20-jarig bestaan in 2010. En niet te vergeten de jaarlijkse kampeerweekends met bezoek aan een eredivisiewedstrijd en het stamppottoernooi.

  Wim stond ook aan de basis van Stichting ‘De Oprit’ met het doel mensen met een geestelijke functiebeperking aan werk te helpen. Een van de eerste projecten werd de renovatie van de kleedkamers bij Achilles. 

  Het maakt ons trots een mens als Wim in ons midden te hebben gehad. Zijn niet aflatende en onvermoeibare inzet om mensen met beperkingen zoveel als mogelijk mee te laten doen aan sport en ontspanning, werd gezien en gewaardeerd. In 2007 werd Wim geridderd in de orde van Oranje Nassau. Bij het 100-jarig bestaan van Achilles ’12 ontving hij de zilveren KNVB-speld voor al zijn werk voor het G-voetbal, niet alleen bij Achilles, ook in de regio oost. Toen de G-afdeling in 2015 haar 25-jarig jubileum had, ontving Wim het stadscompliment De Nijverbij. Afgelopen november werd hij benoemd tot erelid van onze vereniging.

  De condoleance is op dinsdag 21 mei van 19.00 tot 19.30 uur in het clubhuis van Achilles ’12.