• Afgelopen vrijdag ontving erelid Frans Kattenpoel de Koninklijke onderscheiding Lid in de orde van Oranje Nassau, namens de Koning, uit handen van burgemeester Sander Schelberg. Een erkenning die hem toekomt! Op de foto Frans en echtgenote Marian.

    Frans werd in de jaren 70 van de vorige eeuw lid en speelde een flink aantal jaren in het eerste elftal. Hij is vele jaren actief vrijwilliger bij onze club, o.a. als medeorganisator van het Zaalvoetbal Nachttoernooi, enkele jaren als secretaris in het bestuur, actief in de sponsorcommissie, een van de initiatiefnemers van de Club van 100. De laatste jaren met het Walking Football.

    Vanuit Achilles was hij een van de medeorganisatoren van het jaarlijkse Wijksportfestijn van de Hengelose Es. Dat begon met de organisatie van voetbalactiviteiten in het kader van het project Wederopbouw in de Woonwijken van Hengelo.

    In en voor de Hengelose gemeenschap is Frans daarnaast vele jaren voorzitter geweest van de Stichting Hengelo Sint Nicolaasstad en actief als matchmaker tussen maatschappelijke instellingen en het bedrijfsleven bij De Slinger. Momenteel is hij lid van het comité Hengelo Herdenking april-mei-staking 1943. Niet onvermeld mag blijven dat hij zich ook actief betrokken is geweest bij de herinrichting van het centrum van onze stad.