• Gehavend Achilles´12 speelt gelijk bij Schalkhaar (1-1)

    Het was passen en meten voor de technische staf om een volwaardige selectie op de been te krijgen voor het duel met Schalkhaar. Een karrenvracht aan blessures, werkzaamheden en schorsingen zorgden ervoor dat er vanuit verschillende jeugdteams jongens mochten opdraven afgelopen zondag. Ook de langdurige geblesseerde van Gessel maakte na maanden afwezigheid weer deel uit van de ploeg. Jorik Weierink, maker van de 0-1, speelde 90 minuten na 6 weken in de lappenmand te hebben gezeten.

    Ondanks een elftal wat niet vaak in deze samenstelling samenspeelde, was het bij vlagen niet verkeerd wat de ploeg van trainer Wennink liet zien in deze lastige uitwedstrijd. Achilles´12 was gretig, probeerde waar het kon de voetballende oplossing te zoeken en gaf verdedigend weinig tot niets weg. Na een kleine twintig minuten ontstond er een situatie, die niet voor het eerst deze middag door de scheids op een verkeerde manier werd beoordeeld. De linksback van Schalkhaar zag bij een terugspeelbal Weierink over het hoofd, die hiermee vrij doortocht had richting de doelman en vlak voor het afwerken in de mangel werd genomen door diezelfde keeper en de linksback. Penalty zou je denken, maar tot ieders verbazing liet de scheidsrechter doorgaan en was dit in zijn optiek niet voldoende voor een penalty. Aan de andere kant ontstond er even later een hachelijke situatie waarbij doelman Raanhuis handelend moest optreden na een poging van dichtbij en de bal via zijn lichaam voor de doellijn werd weggehaald door Assink. De 17 jarige Wind, die vandaag speelde als linksbuiten, werd na een half uur weggestoken door de man in vorm, Jeroen Visscher. Wind startte duidelijk vanaf eigen helft, kon hierna samen met Heidemann alleen op de doelman af, maar het vlagsignaal van de grensrechter werd gehonoreerd door de scheidsrechter. Schalkhaar, een ploeg geteisterd door een blessuregolf speelt normaal mee om de bovenste plekken, maar zit sinds het uitduel in Hengelo in een enorme dip en wist tussendoor heel knap alleen van koploper NEO te winnen. Datzelfde Schalkhaar leek op een 1-0 voorsprong te komen vlak voor rust, maar de actie van de buitenspeler was al over de achterlijn geweest waarna de scheidsrechter op advies van de Achilles´12 niets anders kon dan dit doelpunt af te keuren. Beide teams zochten na 45 minuten de thee op met een 0-0 ruststand.

    In de rust moest trainer Wennink noodgedwongen Assink wisselen en kwam o19 speler Siebren binnen de lijnen. De gasten afkomstig van ´t Wilbert kwamen na een klein uur op voorsprong, nadat het leer in een scrimmage belandt waarbij Weierink het laatste zetje geeft en Achilles´12 zo op voorsprong zet. Lang kan de uitploeg niet genieten van de voorsprong als even later de scheidsrechter een niet geheel terechte vrije trap uitdeelt aan Schalkhaar, welke op majestueuze wijze via de onderkant van de lat wordt binnengetrapt. Vanaf dit moment is Schalkhaar de bovenliggende partij, worden de ruimtes te groot en moest Achilles´12 in de verdediging. Schalkhaar krijgt wat vrije schietkansen vanaf de zestien, maar ziet alle pogingen onschadelijke gemaakt worden door Raanhuis of over/naast vliegen. Na 70 minuten komt Pjotr uit de o23 binnen de lijnen ten faveure van Damink en even later mag van Gessel zijn rentree maken na blessureleed. Op het moment dat het gevoel overheerst dat het duel in een gelijkspel gaat eindigen, ontstaat er een tumultueuze slotfase als plotseling een middenvelder van Schalkhaar vrij opduikt voor doelman Raanhuis. Onder 19 verdediger Siebren bedenkt zich geen moment en legt de middenvelder hierbij neer, met een penalty en rode kaart als gevolg. Doelman Raanhuis, die op trainingen tegenwoordig een schepnet nodig heeft om de penalty´s van zijn teamgenoten uit de doelmond te vissen, pareert deze penalty in de wedstrijd katachtig. Met een prima save en wat hulp van de lat weet hij zijn ploeg op een gelijke stand te houden waarna trainer Wennink maar weer eens een debutant inbrengt. Dit keer is het o23 verdediger Sebastiaan die in het veld komt voor middenvelder Stoelinga, om zo defensie weer op orde te stellen. Vlak na deze wissel krijgt Schalkhaar nog één grote mogelijkheid als een voorzet van links belandt bij de instormende rechtsbuiten, die echter zijn poging van dichtbij over ziet gaan. Na 94 minuten is het genoeg geweest voor vandaag en boekt Achilles´12, gezien de tegenstander en het missen van enkele bepalende spelers, een goed resultaat.

    Aankomende zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, dan komt Lemelerveld op bezoek. Tot dan!