• “We mogen weer !”  

 • Afgelopen dinsdag bracht premier Rutte een eerste lichtpuntje om het amateurvoetbal weer op gang te brengen. Voor de jeugd is het vanaf 29 april weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

  Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. 

  Het zal duidelijk zijn dat er een aantal maatregelen getroffen moet worden om het opstarten van de voetbalactiviteiten in goede banen te kunnen leiden. De komende dagen zullen deze nader worden uitgewerkt. Daarbij zal onder andere afstemming plaatsvinden met de gemeente en de KNVB.

  Vanaf 6 mei starten wij de voetbalactiviteiten op een verantwoordelijke manier, volgens de richtlijnen van het RIVM en de KNVB. Het sportcomplex wordt op woensdagmiddag, dinsdag en donderdag tussen 17.00 uur en 20.00 uur opengesteld voor de jeugd tot en met 18 jaar. 1x per week krijgt ieder team de gelegenheid om,  hetzij in aangepaste vorm, met elkaar te kunnen sporten. Hoe de invulling van de “1,5 meter”- regel, voor de spelers van 13 t/m 18 jaar er uit moet gaan zien, is nog een aandachtspunt. Informatie hierover ontvang je via de groepscoördinatoren. Lees de richtlijnen op https://nocnsf.nl/sportprotocol, binnen deze aangegeven kaders gaan wij ons bewegen. In de richtlijnen staat óók informatie voor ouders en sporters. Voor alle duidelijkheid: voel je niet bezwaard, mocht je het niet aandurven om je kind te laten sporten, gezondheid staat voorop!

  We kunnen de activiteiten natuurlijk alleen maar opstarten als vrijwilligers daartoe bereid zijn en dat ook ‘aandurven’. Om die reden zijn de groepscoördinatoren aan het inventariseren wie als spelleider (trainer)  of begeleider wil meehelpen.  

  Wil je ons helpen en ben je nog niet benaderd, of heb je andere vragen of tips voor ons, neem dan contact op met Elly van Duist, secretaris@achilles12.nl of bel 0651150498. Ook voor ons is besturen in Corona tijd niet alledaags, wij staan open voor ieders inbreng of hulp. 

  Blijf allemaal gezond en zorg goed voor elkaar. We hebben elkaar hard nodig: Samen zijn wij Achilles’12!

  Het bestuur.