• Laatste derby van het seizoen eindigt in een nederlaag (3-1)

    De laatste derby die Achilles´12 heeft gespeeld in het zondagvoetbal is verloren gegaan. Op een zonovergoten sportpark Slangenbeek verloor de ploeg van trainer Wennink met 3-1 van buurman ATC´65. Na een matige eerste helft keek Achilles´12 tegen een 2-0 nederlaag aan, werd er in de tweede helft druk gezet op het ATC doel, maar in de slotfase werd de beslissing geforceerd. Een zure nederlaag met als gevolg dat Bon Boys en NEO nu de twee ploegen zijn die gaan uitmaken wie er eind mei/begin juni de schaal omhoog mag tillen.

    Het was goed vertoeven afgelopen maandag en een redelijke hoeveelheid publiek had de weg naar het sportpark gevonden voor de, voorlopig laatste derby tussen ATC´65 en Achilles´12.
    De ploeg afkomstig van ´t Wilbert opende gevaarlijk en had binnen de minuut al de kans om op 0-1 te komen. Jikke Damink, vervanger van de zieke Huiskes, lanceerde zichzelf na een goede aanname en zag zijn poging op de vuisten van doelman Ensink uiteenspatten die wel de rebound weg gaf aan Keizers. De spits van Achilles´12 deze middag wilde de rebound met de buitenkant van zijn rechterschoen binnentikken, maar produceerde een slappe inzicht zodat Ensink snel genoeg in de benen kon komen om deze rebound ook onschadelijk te maken. Hierna zakte het niveau naar een bedenkelijk niveau waarbij beide teams een te laag baltempo hanteerden en grossierden in balverlies waardoor er weinig tot niets noemenswaardig gebeurde. Toch nam de thuisploeg na iets meer dan een half uur uit het niets het heft in handen en scoorde het binnen twee minuten twee keer. De spits van ATC zakte na een snelle aanval uit naar de rechterflank en wilde met een harde lage voorzet een mee opgekomen teamgenoot bereiken. Echter maakte Achilles´12 verdediger Raanhuis een sliding om deze kans onschadelijk te maken, maar punterde hij het leer achter zijn eigen broertje in het verkeerde doel. Nog geen minuut later een volgt er een prima trap van doelman Ensink, schakelt ATC een stuk sneller om en weet de linksbuiten met een voorzet de rechtsbuiten te bereiken die met een dropkick volley doelman Raanhuis kansloos laat. In de laatste minuut van de eerste helft komt Harberink alleen voor de doelman, maar jaagt hij deze kans huizenhoog over en kijkt de ploeg van Wennink bij rust tegen een 2-0 achterstand aan.

    In de rust wordt er ingegrepen, komen Heidemann en Assink in het veld voor Keizers en Raanhuis en wordt er wat van tactiek veranderd. Achilles´12 begint hierna furieus aan de tweede helft, krijgt meteen een corner die voor de voeten valt van uitblinker Visscher. De technisch begaafde middenvelder ramt de bal vanaf een meter of 16 tegen de touwen en brengt Achilles´12 zo terug in de wedstrijd. De uitploeg ruikt hierna bloed, is in deze fase bovenliggend waarbij de 2-2 in de lucht hangt. Na een kleine 55 minuten krijgt Achilles´12 drie kansen in één moment, als Heidemann goed klaarlegt voor de instormende Visscher die zijn poging via een verdediger op de binnenkant van de paal ziet belanden. De rebound belandt voor de voeten van Heidemann die zijn poging voor/op/achter de lijn weggehaald ziet worden door doelman Ensink, die vervolgens nogmaals handelend moet optreden op een prima poging van Hamdaoui. Diezelfde Visscher raakt na iets meer dan een uur weer na de paal na een goede actie van Damink, die goed het overzicht bewaard en de bal terugtrekt op de vrijstaande nummer 10, die het geluk vandaag niet aan zijn zijde heeft. ATC´65 beperkt zich in deze fase tot tegenhouden, wordt sporadisch nog gevaarlijk en is het wachten op de gelijkmaker. Met nog een kleine twintig minuten spelen een controversieel moment, wat achteraf het breekpunt blijkt te zijn van de dadendrang van Achilles´12. Een overduidelijke cornerbal wordt door de grensrechter van ATC´65 betiteld als achterbal wat door de scheidsrechter gehonoreerd wordt. Harberink, in de eerste helft al goed voor een gele kaart, noemt dit ´zielig´ waarna hij van de scheidsrechter zijn tweede gele kaart krijgt. Kian Wind komt vervolgens nog in het veld voor Jikke Damink en gooit Achilles´12 alles op alles. Hierdoor ontstaat er veel ruimte voor de gastheren die een dot van een kans krijgen op de 3-1 als er met 2 spelers alleen op doelman Raanhuis wordt afgegaan. De rechtsbuiten is niet zelfzuchtig, gunt zijn maatje voorin een niet te missen kans, maar vanaf 7 meter houdt hij Achilles´12 nog in leven door naast te schieten. Even later ontsnapt de linksbuiten die op zijn beurt de rechtsbuiten een niet te missen kans gunt, die wel raad weet met dit buitenkansje en zo de wedstrijd beslist.

    Een slechte eerste helft heeft Achilles´12 dit weekend de das omgedaan, maar blijft het ondanks de nederlaag staan op plek 3. Volgende week staat de zware uitwedstrijd op het programma wanneer de ploeg van Wennink afreist naar Schalkhaar voor het duel met de nummer 6 van de 2e klasse J. Tot dan.