Zondag 19 mei

Luctor et Emergo – Achilles ’12
(competitie)

Sportpark: De Horst, Almelo
Aanvang: 14.00 uur

MO19-1 Kampioen !!!!

In de verzengende hitte van het pittoreske Sallandse Heino verslaan de meiden van Achilles’12 MO19-1 in de allerlaatste wedstrijd de directe concurrent om het kampioenschap van de 1e klasse 1

Ondanks een overtuigend doelsaldo is een gelijkspel niet genoeg.
Alleen winst zal genoeg zijn om de 1e plek in de competitie te behouden, zo weten de kanjers en de staf en dat verhoogt de spanning in aanloop naar deze wedstrijd die iets na 13.00 uur start.

Even slikken
Het is dan ook even slikken als – overigens tegen de verhoudingen in – na 26 minuten Heino MO19-1 op een 1-0 voorsprong komt. De moed wordt niet opgegeven en na veel blessurebehandelingen en een drinkpauze is na 52 minuten de stand bij rust onveranderd.

Achilles blijft aandringen
In de 2e helft blijft Achilles aandringen en het is Desi van den Barg – de allerjongste van het spul – die na een kwartier de score gelijktrekt naar 1-1. Na weer oponthoud door blessureleed en een korte drinkpauze is het in de 42e minuut als Chris Haenen een hard schot van Sanne in het Veld dat via de onderkant lat en de doellijn weer terugkaatst alsnog koppend weet binnen te werken. Het staat 1-2. De 2e helft is al zo’n 49 minuten bezig en met alweer een prachtige uithaal van ruim 25 meter voor het doel weet Sanne in het Veld nu rechtstreeks het net te raken: 1-3.

Uitzinnig
Het team en de uit Hengelo meegekomen supporters zijn uitzinnig, maar een minuut later weet Heino toch nog weer de aansluitingstreffer te scoren: 2-3. De spanning is helemaal terug. Twee uur na het begin van deze ‘thriller-finale’ maakt Sanne dan toch definitief korte metten met Heino. Vanaf de middencirkel soleert zij door de verdediging van de tegenpartij en passeert de uitkomende keepster met een bekeken schuiver. Einstand: 2-4 ….  “Wij zijn Kampioen, WIJ ZIJN KAMPIOEN! BAM!!” klinkt het in tot in wijde omtrek.

Bewegend beeldmateriaal en foto’s vind je hier: https://www.facebook.com/groups/425355034153977/   

ValadisVincent zonweringGI Business promotorsEetcafe De Blauwe EngelRiwal HengeloNetwerk NederlandPowerspexSigmaxHuiskes Kokkeler AutoleaseEgberink dakbedekkingenAannemersbedrijf Steggink BVCanisaPreviderDr. WeigertEurosport BorneArt2CoolKnoef, specialist voor bouw en industrieVST verspaningFysio Centrum KammingaSickman personenvervoerMK Technology GroupNLG WerkvermogenLegtenberg ElektrotechniekVan Loon beletteringKlein Poelhuis InstallatietechniekTolettobunte kleur en interieurBDOVisionflexLoohuis HeftruckserviceHypotheekcompany HengeloDroste BouwgroepKey West Bedding BVPopScoolOZF | AchmeaBuro Fons NijlandBloom PersoneelsdienstenBCT Architecten, ingenieurs en adviseurs