• O23-1 pakt overwinning na zwaarbevochten zege op MASV

  Zaterdag stond de wedstrijd MASV O23-1- Achilles '12 O23-1 op het programma. De ploeg van trainer Mohammed Tahrraoui wist sinds 18 september geen punten meer te halen en waren daarom extra gebrand hier verandering in aan te brengen.

  Na de lange rit van dik een uur doemde de GelreDome dan ineens op. Na korte verwarring bleek Achilles '12 dan toch op het veld tegenover de GelreDome te spelen, helaas.

  Om kwart voor drie kwam de ploeg uit Hengelo het veld op voor een korte warming-up. Achilles '12 trad aan in de vaste 1-4-3-3 formatie. In de goal begon Sammi, In de verdediging van rechts naar links stonden, Joep, Milan, Mads en Steven. Op het middenveld stonden Kevin, Sebastian en Sil die wederom op het door hem geliefde middenveld mocht plaatsnemen. Voorin stond rechts Pipi, in de spits stond Jikke die na een blessure zijn eerste minuten bij de O23 mocht maken. Maar de grootste verrassing was echter de linksbuiten, Meryn mocht in een soort Hakim Ziyech rol plaatsnemen op de linkerflank.

  Met het uitzicht op de GelreDome begon de wedstrijd 5 minuten te laat. De lampen moesten al gauw aan door het grauwe weer. In de eerste 5 minuten was het aftasten, tot Achilles in de omschakeling Meryn op links wist te bereiken. Met een gecontroleerde pass wist hij Jikke in de diepte weg te sturen. Hij trok de bal voor waar hij aan alles en iedereen voorbij leek te gaan, tot daar ineens Joep als een duveltje uit een doosje op dook. Hij plaatste de bal gericht achter de als aan de grond genagelde keeper. Een droomstart voor het getergde Achilles, na 6 minuten was de stand 0-1.

  In de minuten na de goal ging het gelijk op, tot MASV in de omschakeling na wat geknoei in de achterhoede van Achilles op gelijke hoogte kwam, 1-1. Even leek het wederom fout te gaan voor Achilles toen in de 25e minuut de bal voorkwam en de rechtsback van MASV op identieke wijze als Joep bij de 1-0 vrij kwam. In tegenstelling tot Joep plaatste de rechtsback van MASV de bal in de korte hoek en kon keeper Sammi voor de 2e keer vissen.

  Na een half uur begon Achilles echter zichzelf te herpakken. Er kwamen enkele grote kansen voor de ploeg uit Hengelo. Deze werden of niet afgemaakt of zeer discutabel afgekeurd door de grensrechter die af en toe wel zeer gretig met de vlag de lucht in ging. Zo ook na een minuut of 35, toen Pipi na een geweldige steekbal doorkwam. Nadat Pipi de bal bekwaam langs de keeper schoot ging de vlag bij grensrechter de Rooij wederom omhoog. Toen de eerste woede aan de kant van Achilles was verdwenen bleek dat de grensrechter gevlagd had voor hands (!?) en de scheidsrechter dit aannam voor buitenspel.

  Achilles zette de woede echter om in goed voetbal en beloonde zichzelf in de 40e minuut van de wedstrijd om in de 2-2. Na een aanval over links kwam linksback Steven in de as van het veld tot een schietkans met zijn geliefde rechtervoet. De bal verdween vanaf een meter of 25 achter een spartelende keeper van MASV. De Hengeloërs waren hier echter niet tevreden mee en wilde koste wat het kost de verdiende voorsprong nog voor rust pakken. Op slag van rust kreeg Achilles opnieuw een kans. Na opnieuw een goede aanval kreeg Meryn op de rand van de 16 de bal voor zijn voeten. Met een bekeken volley schoot hij de bal richting de verre hoek. De bal belande in de rechte onderhoek. De eerste competitiegoal van Meryn dit seizoen. Toen de wedstrijd werd hervat floot de scheidsrechter niet veel later voor rust bij de stand van 2-3.  De tweede helft begon daarentegen ook weer met een controversiële beslissing van scheidsrechter Vos. Na een duel op de hoek van de 16, stortte de linksbuiten van MASV met een hoop theater ter aarde. De scheidsrechter wilde niks van een overtreding weten en het spel ging verder. Toen de bal even later uit ging en de scheidsrechter naar de geblesseerde MASV’er liep, speelde zich een bijzonder voorval plaats. De speler van MASV maakte de scheidsrechter hier uit voor iemand met een verstandelijke beperking, maar dit op een iets minder nette manier. De aangeslagen scheidsrechter Vos liep hierop naar de kant en gaf de trainer van MASV de keuze om de desbetreffende speler te wisselen, want anders zou hij deze speler de misschien wel verdiende rode kaart geven. De trainer van MASV maakte hier natuurlijk gebruik van en haalde de speler eraf. We gingen hierdoor verder met 11 tegen 11.

  In de tweede helft was het echter Achilles wat de klok sloeg. De ploeg van trainer Tahrraoui werd met de minuut sterker en de 2-4 leek niet meer heel lang uit te kunnen blijven. Na een dik uur spelen sloeg het noodlot echter wederom toe. Na een lange bal kwam de bal tussen rechtsback Joep en centrale verdediger Mads in. Beide spelers gingen er vanuit dat de ander het zou oplossen waardoor de bal doorschot en de linksbuiten van MASV ermee vandoor kon gaan. Deze maakte hier ondanks een fantastische redding van keeper Kasim in tweede instantie dankbaar gebruik van. Geheel tegen de verhouding in werd het 3-3.

  Achilles leek een beetje terneergeslagen door deze onverwachte goal en MASV kwam iets beter in de wedstrijd. Tot een opstootje in de 70e minuut ervoor zorgde dat Achilles en MASV allebei met 10 man verder moesten. Joep kreeg het aan de stok met de licht ontvlambare linksbuiten, die overigens de meest dreigende man van MASV was. De twee kemphanen gingen met de koppen tegen elkaar aan staan waarna Joep met enig theater als een stervende zwaan naar de grond ging. De scheidsrechter gaf beide spelers de rode kaart, teammanager Ed Mulder moest met de gefrustreerde jongeling meelopen naar de kleedkamer om hier de boel niet verder te laten escaleren.

  Dit voorval zorgde er echter wel voor dat Achilles weer beter in de wedstrijd kwam. Na de rode kaart werd besloten om in een 1-4-3-2 systeem verder te spelen. Met voorin Jikke en de ingevallen Toine, kort hierachter de uitstekend spelende Meryn. Na een minuut of 75 drukte Achilles het veldoverwicht dan ook weer uit in een voorsprong. Na een uitstekende actie kwam Jikke tot schieten en hij plaatste de bal erg bekeken achter de keeper van MASV, 3-4. Zou Achilles dan voor het eerst sinds 18 september weer een overwinning boeken?

  Het antwoord werd na korte tijd gegeven door de voor Jikke ingevallen Ceyhun, na een fantastische aanval werd hij in de diepte weggestuurd. Hierdoor kwam hij in de 85e minuut oog in oog te staan met de niet sterk ogende keeper van MASV. Uiterst bekeken schoof hij de bal in de verre hoek waardoor Achilles de eerste 3 punten in 2 en een halve maand mee konden nemen richting sportpark ‘t Wilbert.

  De scheidsrechter gaf echter nog een minuut of 8 blessuretijd. Maar hierin kwamen, de voor de gelegenheid in het zwartgeklede spelers van Achilles, niet meer in de problemen.