Maandag 22 april

Columbia – Achilles ’12
(competitie)

Sportpark: De Winkewijert, Apeldoorn
Aanvang: 14.00 uur

Open brief

Open brief

Mijn naam is Miranda Beets, sinds een aantal jaren voetballen mijn kinderen bij Achilles12, op dit moment bij jo17-3 en jo11-6.

Wij hebben met onze kinderen al een paar jaar wat problemen gehad tav trainers, leiders enzovoort. Gelukkig kwam het meestal toch weer goed in de vorm van fanatieke ouders en stagiaires… tot dit jaar. Het bleek van geen kant te kloppen met de jo17-4. Op papier waren ze een team, in de praktijk bleken ze niet te bestaan.

Veel gemopper van onze kant naar Achilles. En uiteindelijk ben ik “opgestaan” als leider om eea toch in goede banen te leiden. Er volgden gesprekken, het team werd opgeheven en verdeeld over andere teams, ook dat verliep niet probleemloos. Op dit moment zitten we met 17 man in een team waar je er eigenlijk maar 16 mag hebben en hebben we maar een trainer voor een avond.

U kunt zich misschien voorstellen dat wij als ouders boos waren/ zijn. Maar, vind ik, als je boos bent, moet je daar ook iets mee doen. Niet alleen maar roepen. Dus ik besloot naar de ledenvergadering te gaan. Om daar lekker boos te zijn en mijn zegje te doen. Mijn zegje heb ik gedaan,…met als gevolg dat ik nu een stukje schrijf voor de nieuwsbrief.

Want wat bleek tijdens de ledenvergadering? Van de meer dan 1000 leden, zaten er welgeteld 20 leden  bij de jaarvergadering. En een actief bestuur, van maar liefst 5 man en vrouw sterk. Ik vroeg me af, op wie ben ik nu boos? Het kan niet zo zijn dat deze 5 personen een hele voetbalclub moeten leiden en dat wij als leden dan verwachten dat alles goed loopt? Wordt het niet tijd dat wij als ouders ook een hand in eigen boezem steken?

Daarbij viel mij tijdens de gesprekken over het team ook op dat de leiders ook niet allemaal even meegaand waren, waardoor het voor de technische commissies ook lastig werd om een goede oplossing te bedenken. Natuurlijk vind ook echt dat er fouten gemaakt zijn door Achilles, met name op het gebied van de communicatie is mijn mening, En ik vind dat het onduidelijk is welke “vacatures” er zijn, ook wat houdt dat wat ze vragen dan ook echt in, hoeveel tijd ben je kwijt?? Kan ik ook iets kleins doen? Waar kan ik me aanmelden?

Dus ik heb aangeboden om hierin mee te kijken. Ik kan geen ijzer met handen breken, ik kan niet alles oplossen Maar ik weet wel dat er meer handen nodig zijn. Ik heb ook echt niet de tijd om veel uren te besteden en ik weet dat het lastig is om vrijwilligers te krijgen. Maar ik probeer positief te denken en hoop door iets meer inhoudelijke duidelijkheid en concrete vragen toch wat ouders te mobiliseren. Want ik vind oprecht dat je anders ook niet mag klagen!

Ik houd jullie op de hoogte van de vorderingen, in de nieuwsbrief en op de site zal ook aandacht komen voor de vacatures die voor nu echt nodig zijn om te vervullen, maar ook als je zegt, ik kan dat niet, maar wil bijvoorbeeld we eens een bardienst doen, meld je aan!!

Groet Miranda Beets

MK Technology GroupKey West Bedding BVHuiskes Kokkeler AutoleaseCanisaDroste BouwgroepVan Loon beletteringEetcafe De Blauwe EngelFysio Centrum KammingaArt2CoolEurosport BorneTolettoBloom PersoneelsdienstenValadisPreviderLoohuis HeftruckserviceBuro Fons NijlandHypotheekcompany HengeloSigmaxSickman personenvervoerNetwerk NederlandGI Business promotorsbunte kleur en interieurPopScoolEgberink dakbedekkingenAannemersbedrijf Steggink BVVST verspaningVisionflexOZF | AchmeaNLG WerkvermogenBCT Architecten, ingenieurs en adviseursKlein Poelhuis InstallatietechniekLegtenberg ElektrotechniekRiwal HengeloDr. WeigertPowerspexVincent zonweringKnoef, specialist voor bouw en industrieBDO