• PUNT TEGEN MVV'29

  Vandaag mochten de jongens van Achilles '12 het veld betreden om de tweede helft van de competitie af te trappen tegen MVV'29 uit Habrinkhoek. Na een goede voorbereiding waren ze erop gebrand de eerste competitiewedstrijd te winnen! Helemaal Wouter Pepers, die had na zijn goal van vorige week de smaak weer goed te pakken (!wordt vervolgd!).
  Na een goede warming up was iedereen scherp in voorbereiding op de wedstrijd. De heren stonden in opperste concentratie klaar op het hoofdveld en de scheidsrechter gaf het startsignaal.
  Er werd vanaf het begin goed spel vertoond, goed druk gezet en Achilles was vanaf het begin de bovenliggende partij en gaf weinig weg. Door het goede voetbal werden een aantal kansen gecreëerd, een aantal levensgrote kansen! Maar helaas wisten de spelers het net niet te vinden. De brilstand, 0-0, stond nog steeds op het scorebord. En ja, u voelt hem misschien al aankomen... Ondanks het goede spel, wist MVV toch effectiever om te gaan met de kansen en zette ze de 0-1 stand op het bord.
  Erg belangrijk, de jongens van Achilles liet zich niet uit het veld slaan en vertrouwden op hun eigen kwaliteiten dat zich beloonde met de 1-1 op slag van rust. Een goede aanvallende inzet van Sem werd gevolgd door strakke voorzet van Bram en een doelpunt van Cas.
  Met een gelijke stand gingen beide teams aan de thee. Na wat tactische wijzigingen een goede peptalk en daadkrachtig kwamen de jongens de kleedkamer uit. Overtuigd de drie punten te kunnen binnenhalen. De tweede helft startte wederom goed, maar ook MVV was niet onaardig uit de kleedkamer gekomen en wist goed stand te houden. Over en weer werden er kansen gecreëerd en keeper Sembudi wist Achilles een aantal keer goed op de been te houden. Ook aan de andere kant speelde de keeper van MVV een hoofdrol in de tweede helft.
  Na een opgezette aanval van MVV gaf Achilles een corner weg. Deze hadden tot dusver nog geen problemen opgeleverd. Een hoekschop die strak voorgezet werd, werd alleen dit keer wel binnen gekopt. De bal kwam alleen van een speler in het rood, eigen doelpunt...
  Al met al zorgde zelfs dit er niet voor dat er koppen gingen hangen en werd er alleen maar meer gestreden, voor een overwinning of een gelijkspel, wat het ook mocht worden. Deze strijdlust drong MVV weer terug en Achilles wist er zo nu en dan goed door heen te komen.
  Gevaarlijke aanvallen en geweldige kansen werden er gecreëerd wat zorgde voor een spannende eindfase van de wedstrijd. Na een goede aanval, waar een corner uit werd gesleept, gingen een aantal verdedigers mee naar voren, het was de laatste minuut. Een déjà vu moment.. De bal komt voor en werd spectaculair binnen gekopt. Dezelfde speler in het rood, alleen nu wel in de goede goal! 2-2! Doelpuntenmaker: Wouter Pepers! Met zijn tweede goal van de wedstrijd sleept hij een belangrijk en zeer verdiend punt binnen voor achilles!

  Volgende week spelen we om 15.00 uur uit tegen Bon Boys in Haaksbergen. Ben jij er bij om de jongens aan te moedigen?