• Ruime thuisoverwinning Achilles’12 op GVV Eilermark (6-3)

    Achilles’12 heeft zich afgelopen zondag weten te revancheren na de nederlaag van vorige week tegen WSV. Op het eigen sportpark ’t Wilbert werd promovendus Eilermark met 6-3 verslagen.
    Trainer de Visscher moest noodgedwongen de ploeg op enkele posities wijzigen. Zo kon keeper Dante Warner niet aantreden in verband met fysieke ongemakken en werd zijn plek overgenomen door Tom van den Ende. De rechtsbackpositie werd ingevuld door Rick Dekkers, die de geschorste Martijn Schrik verving. Op de bank zat keeperstrainer Jody van den Berg als tweede keeper. Sverre Grondman kwam in de ploeg ten faveure van Mert Baglar, die een vrijgezellenweekend had in Kroatië.
    Achilles’12 had het in het begin enigszins lastig met het goed voetballende Eilermark. De vlugge behendige spelers van de gasten wisten elkaar regelmatig te vinden maar wisten verder geen kansen te creëren. De thuisploeg wist in het eerste deel van de wedstrijd ook niet gevaarlijk te worden totdat Robert Wilens in de 13e minuut de score opende. Linksbuiten Hamdaoui ging op avontuur, passeerde enkele tegenstanders en zag zijn schot via de lat terug stuiteren in het veld waar Wilens er als de kippen bij was om de 1-0 binnen te tikken. Hierna was het verzet van Eilermark grotendeels gebroken en maakten de gasten fout na fout waar de thuisploeg dankbaar van profiteerde. Een gevaarlijke corner van Harberink leidde tot een scrimmage voor het doel waarbij de kans uiteindelijk onschadelijk werd gemaakt door een speler van Eilermark. Na een kleine twintig minuten kon het Achilles’12 publiek weer juichen. Een crosspass van Assink belandde bij Dekkers, die met een afgemeten voorzet de blonde kruin van Huiskes wist te vinden. Huiskes kopte het leer tegendraads in, leek te scoren maar als een duveltje uit een doosje tikte Jasper Scholten de bal net voor de lijn over de doellijn. Nog binnen het half uur komt Achilles’12 op rozen nadat de keeper een harde voorzet van Huiskes loslaat en Wilens er wederom als de kippen bij is om zijn 2e en Achilles’12 haar 3e goal van de middag te maken. Huiskes, al goed voor 2 assists deze middag, komt na een goed half uur zelf ook op een scorebord. Een corner valt af voor de voeten van Wilens, die genadeloos uithaalt maar zijn poging gekeerd ziet worden door de doelman. Een verdediger van Eilermark krijgt de bal op vijf meter en denkt het leer rustig te kunnen aannemen, ware het niet dat Huiskes hier dankbaar gebruik van maken en het leer binnen weet te glijden. Achilles’12 wil meer en maak dankbaar gebruik van de geboden ruimte. Na een goede pass van Hamdaoui kan Assink vanaf een meter of 18 aanleggen maar ziet hij zijn poging door de keeper uit de hoek gehaald worden. Nog voor de rust weet Huiskes nogmaals te ontsnappen aan de aandacht van zijn tegenstander maar weet hij met een harde lage voorzet Wilens net niet te bereiken die een teenlengte tekort komt om zijn derde van de middag te maken. Eilermark doet vlak voor rust bijna iets terug, na onoplettendheid achterin bij Achilles’12. Drie pogingen binnen tien seconden worden echter onschadelijk gemaakt waardoor de ploeg van trainer de Visscher met een ruime voorsprong de kleedkamer opzoekt.
    In de tweede helft gaat Achilles’12 zonder wissels op jacht naar meer doelpunten maar ziet het ook toe dat Eilermark de spreekwoordelijke handdoek nog niet in de ring heeft gegooid. Binnen tien minuten na rust brengt Achilles’12 de marge op 5 en lijkt de wedstrijd gelopen. Een vlot lopende aanval bereikt Jasper Scholten die met een subtiele hakbal Huiskes alleen voor de doelman die vervolgens geen fout maakt en Achilles’12 op een 5-0 voorsprong schiet. Hierna breken er ongelofelijke vijftien minuten aan waar Achilles’12 de grip lijkt kwijt te raken en Eilermark beetje bij beetje terug lijkt te komen in de wedstrijd. Na 56 minuten een diepe bal op de aanvallers van Eilermark waarbij twee spelers naar de bal toelopen. Grensrechter Ritmeester wacht op het moment welke aanvaller de bal meeneemt en vlagt dan terecht voor buitenspel. De arbiter van deze middag negeert het vlagsignaal waardoor twee spelers van Eilermark alleen op van den Ende af kunnen. Een simpele breedtebal op topschutter de Vries zorgt voor de 5-1. Enkele minuten later kan de aanvoerder van Eilermark vrijuit aanleggen waarbij de bal onderweg wordt veranderd van richting door de rug van Harberink. Van den Ende is kansloos op deze poging en zo komt Eilermark binnen enkele minuten enigszins terug in de wedstrijd. De wedstrijd lijkt helemaal een rare wending te krijgen als de scheidsrechter Eilermark een penalty toekent na een tackle van Assink op de bal. De Vries ontfermt zich over de bal maar ziet doelman van den Ende als winnaar uit de strijd komen. Niet veel later wisselt trainer de Visscher Wilens en komt Heidemann in het veld. Met één van zijn eerste balcontacten vindt Heidemann de geheel vrijstaande Hamdaoui die met een subtiele wippertje de doelman passeert en zo de 6-2 op het scorebord zet. Achilles’12 krijgt hierna nog voldoende kansen om de score uit te breiden. Na een goede aanval komt Heidemann oog in oog met de doelman maar ziet hij zijn poging tegen het lichaam van de keeper komen. Met nog vijftien minuten te spelen een mooi moment voor de familie Terink, als de jongste telg van de familie zijn debuut mag maken in het eerste van Achilles’12. Krijn vervangt Mike in het laatste kwartier en doet gelijk van zich spreken als hij Scholten alleen voor de keeper zet. Scholten ziet zijn poging vrij voor de keeper helaas tegen het lijf aan komen waardoor ook deze kans voorbij gaat. In het slotfase maakt de licht aangeslagen Peters nog plaats voor van Geldrop. Vlak voor tijd kan de Vries nog éénmaal van afstand de trekker overhalen en weet hij doelman van den Ende in de korte hoek te passeren. Achilles’12 weet weer wat winnen is en behaald een 6-3 overwinning op Eilermark. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Dan reist de ploeg van ’t Wilbert af naar Denekamp voor de clash met het goed gestarte SDC’12. De wedstrijd op sportpark de Molendijk begint om 14.00 uur, tot dan!