Zondag 24 maart

Bon Boys – Achilles ’12
(competitie)

Sportpark: De Greune, Haaksbergen
Aanvang: 14.00 uur

Start Walking Football Achilles

Vrijdag 22 maart is het Walking Football(WF), ook wel Oldstarvoetbal genoemd, bij Achilles’12 van start gegaan. Van 10.30 tot 11.30 werd er op een klein veld volgens de regels van het WF gevoetbald. Er waren de eerste keer al 11spelers aanwezig en dit was een prima opkomst, maar de groep zal zich zeker nog uitbreiden. Leuk was om weer een aantal oud voetballers uit het verre verleden te zien zoals o.a Gerard Waanders, Peter Lulof, Hennie Zoetman, Otto Ijspeerd, Hans Nieuwenhuis e.a. De kleedkamer verhalen en het terugkijken op de oude hoofdklasse tijd kwam natuurlijk aan de orde.
Het WF wordt volgens de volgende spelregels gespeeld:
-Bedoeling is om de bal zoveel mogelijk rond te spelen zonder echte duels aan te gaan en niet hard te rennen. Dit om blessures te voorkomen.
-De bal niet boven heuphoogte te spelen,  er is geen keeper, er wordt gespeeld met maximaal 6 tegen 6 veldspelers op een kleine goal.
-Bij zijlijn of achterlijn bal met intrap het spel vervolgen
-Vrije trap altijd indirect en alleen vanaf eigen helft scoren.
Na de training werden we verrast met een heerlijke lunch die door Ineke Brouwer klaargemaakt was. Wat ook leuk was, was dat Elly van Duist even aanschoof bij de lunch om namens het bestuur aan te geven dat men blij was met het nieuwe Walking Football bij Achilles’12, maar dat er nog wel verdere afspraken gemaakt moesten worden over wat formele zaken. Daar komt men nog op terug.
De spelers waren allemaal erg enthousiast over de start van het WF bij Achilles’12 en de bedoeling is dat er om de 2 weken op donderdagmorgen (aanwezig 10.00 uur) getraind wordt. Op donderdag 5 april zal de volgende training zijn. Wie zin heeft is van harte welkom, leeftijdsgrens is in principe 60 jaar maar iets jonger is ook geen bezwaar.
 .
Frans Kattenpoel
Aannemersbedrijf Steggink BVKlein Poelhuis InstallatietechniekGI Business promotorsValadisCanisaOZF | AchmeaBDOArt2CoolBloom PersoneelsdienstenBuro Fons NijlandLegtenberg ElektrotechniekEetcafe De Blauwe Engelbunte kleur en interieurPreviderVan Loon beletteringHuiskes Kokkeler AutoleaseLoohuis HeftruckserviceEurosport BorneBCT Architecten, ingenieurs en adviseursPowerspexVisionflexHypotheekcompany HengeloPopScoolKey West Bedding BVFysio Centrum KammingaSickman personenvervoerVincent zonweringDr. WeigertNLG WerkvermogenEgberink dakbedekkingenSigmaxVST verspaningNetwerk NederlandMK Technology GroupDroste BouwgroepRiwal HengeloTolettoKnoef, specialist voor bouw en industrie