• Verdiende overwinning in Haaksbergen levert finaleplek op (0-2).

  Afgelopen woensdag heeft Achilles´12 de vloek van de Greune dan eindelijk weten te doorbreken. Na jarenlang zonder een overwinning huiswaarts te keren wist de ploeg van trainer Wennink juist afgelopen woensdag in de halve finale van de nacompetitie te pieken. Met name in de eerste helft haalde de ploeg, onder toeziend oog van een groot hoeveelheid publiek, een hoog niveau en had het daar al enigszins de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Jorik Weierink wist voor rust een prima aanval te bekronen en youngster Kian Wind gooide tien minuten voor tijd, toen de Bon Boys storm was gaan liggen, de wedstrijd in het slot.

  Na de eenvoudige overwinning van afgelopen zondag in Beek-Ubbergen mocht Achilles´12 zich woensdag opmaken voor een tegenstander van formaat. Bon Boys vs Achilles´12 is de afgelopen jaren een duel geworden tussen ploegen die nauwelijks tot niets voor elkaar onderdoen, wat ook gebleken is in de wedstrijden van dit jaar en de eindstand. Dat er wat op het spel stond op de Greune was te zien aan de hoeveelheid publiek wat de weg naar Haaksbergen had gevonden. Ook veel Achilles´12 mensen hadden de weggevonden naar het mooie sportpark waar beide ploegen op het goede nieuwe kunstgrasveld de jacht maakten naar een finaleplek.

  In de openingsfase van het duel was het voor beide ploegen aftasten maar langzaamaan nam Achilles´12 het heft in handen en had middenvelder Harberink zich binnen tien minuten tijd onsterfelijk kunnen maken. In de eerste poging werd de routinier dusdanig gehinderd door een Bon Boys verdediger dat zijn poging een makkelijke prooi werd voor de Bon Boys doelman. Luttele minuten later ontdeed diezelfde Harberink zich van een Bon Boys verdediger na een slim passje van Keizers, maar moest de Achilles´12 middenvelder opnieuw toezien hoe de goede doelman van de gastheren redding bracht. Diezelfde doelman maakte vlak na dit moment een lange bal onschadelijk, maar verwerkte het leer niet goed waarna Harberink vanaf een meter of 35 de bal op zijn pantoffel nam en deze op het dak van het doel zag belanden. Achilles´12 was bovenliggend, voetbalde makkelijk en won vrijwel al zijn duels. Hierdoor kwam de thuisploeg niet tot nauwelijks in het voor hun vertrouwde spel, maar moest de defensie van de uitploeg wel scherp blijven opletten op handenbindertje Gersmann. Achilles´12 kwam uiteindelijk na een vlot lopende aanval over meerdere schijven op een verdiende 0-1. Een combinatie aan de linkerkant tussen Schrik, Hamdaoui en Visscher deed de bal doen belanden bij Assink, die met een pass Visscher vrijspeelde in de zestien. De behendige nummer 10 van Achilles´12 zette de bal hard en laag voor waarna middenvelder Weierink er als de kippen bij was om van dichtbij het leer tegen de touwen aan te jagen. Nog voor rust krijgt Achilles´12 een dot van een kans in de persoon van Mart Heidemann na wederom een sluw passje van Keizers. Oog in oog met de naar HSC vertrekkende Bon Boys doelman, mistte Heidemann de nodige kracht en precisie en was het eenvoudig oprapen voor de keeper. Bon Boys werd buiten een schot van aanvoerder Bultman niet gevaarlijk waarna beide teams met een 0-1 ruststand de kleedkamers opzochten.

  Bon Boys kwam getergd uit de kleedkamer, zette Achilles´12 hierbij onder druk waardoor het voor de ploeg van Wennink lastig werd om van de eigen helft af te komen. In de openingsfase van deze tweede helft krijgt de thuisploeg dan ook meteen de grootste kans wanneer Zijlstra een bal voortrekt die vanaf een meter of 16 door Richters op de pantoffel wordt genomen. De normaal altijd tegen Achilles´12 trefzekere Richters zag zijn poging echter fantastisch gekeerd worden door doelman Joris Raanhuis. Diezelfde twee spelers speelden even later ook de hoofdrol in de volgende mogelijkheid van de gastheren, op het moment dat Richters een voorzet van zijn voeten laat vertrekken. Doelman Raanhuis verkijkt zich op deze hoge voorzet en ziet tot zijn opluchting de bal rakelings de kruising vliegen. Mart Heidemann kan na een uur spelen niet meer verder en wordt vervangen door de 17 jarige Kian Wind, die even later in de schijnwerpers zal komen te staan. Een sporadisch moment van Achilles´12 op de helft van Bon Boys levert na de wissel bijna meteen de 0-2 op als Badr Hamdaoui de lat raakt na een diepe bal van Keizers. Ook Nick Harberink en Rick Keizers worden even later vervangen ten faveure van Stoelinga en Damink. Bon Boys rijgt de ene na de andere corner aaneen maar de Achilles´12 organisatie staat vandaag als een huis waarbij er verder niks wordt weggegeven. Met nog een klein kwartiertje op de klok wordt er onder leiding van Hamdaoui druk gezet op de in dribbelende centrale verdediger van Bon Boys, die zich verkijkt op dit druk moment en de bal in de voeten van Damink schuift. Damink stuurt zijn maatje Wind hierna meteen weg, die met de bal aan zijn voet sneller is dan de Bon Boys defensie en oog in oog met de doelman uiterst koelbloedig blijft. De ontlading in het Achilles´12 kamp is enorm na deze 0-2 wat eigenlijk wel voelt als een beslissing. Bon Boys was in die laatste fase dan ook niet meer bij machten om gevaar te stichten waarna de sterk leidende arbiter na 95 minuten er een eind aan breidde.

  Achilles´12 mag zich dus gaan opmaken voor het toetje, in de vorm van de finale van de nacompetitie. Op het sportpark van Warnsveldse Boys zal het de degens kruisen met Union, wat heel knap STEVO en SDOUC uitschakelde in de weg naar deze finale.
  Om 14.00 uur zal er afgetrapt worden! Wie op deze vaderdag niets te doen heeft, er zijn nog plekken vrij in de supportersbus of anders is het natuurlijk de mogelijkheid om op eigen houtje te komen om de ploeg van Wennink te ondersteunen.