• VOORBEREIDING WORDT AFGESLOTEN MET EEN 3-1 OVERWINNING!

  Gisteren speelden de heren van achilles'12 JO17-1 de laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.
  Nadat we afgelopen dinsdag ons debuut op de Duitse velden hebben gemaakt tegen FC Epe, welke afgesloten is met een welverdiende overwinning (2-1), stond dit speelweekend Juventa uit Wierden klaar om het tegen ons op te nemen.

  De scheidsrechter gaf om 14.15 het startsignaal voor wat een mooie wedstrijd moest worden. De eerste twintig minuten werd de wedstrijd goed gecontroleerd en werden er af en toe wat kansen gecreëerd. Hoewel de Juventa keeper nog niet hoefde te vissen in zijn net, was Achilles'12 de bovenliggende partij. Wel werd er uit een goed uitgespeelde aanval een goal gemaakt, alleen werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Helaas, geen VAR aanwezig bij deze wedstrijd, anders had hij zeker geteld en stond de stand op 1-0. Voor nu, 0-0 het scorebord. De laatste 20 minuten van de eerste helft gaven de heren toch steeds iets meer weg en wisten de elf spelers van Juventa een 0-1 stand op het scorebord te zetten.
  Met een 0-1 stand gingen we de rust in, en kwamen we met frisse moed de kleedkamer uit om deze achterstand om te zetten in een overwinning. Met twee wissels, Koen Holst en onze debutant Thijs Rikken stond er weer nieuwe energie op het veld.
  Vanaf het eerste fluitsignaal van de tweede helft werd er direct goed gevoetbald, goed druk gezet en hadden de heren de wedstrijd goed onder controle.
  Al snel wist Thom Mollink, door een goed uitgespeelde aanval de 1-1 tegen de netten te schieten. De heren bleven goed voetbal spelen en creëerde een aantal goede kansen. We gaven daarnaast in verdedigend opzich niets weg waardoor Juventa weinig van eigen helft af kwam. De 2-1 kwam wederom van de schoen van Thom Mollink.
  Met een 2-1 stand werd de wedstrijd rustig uitgespeeld, of nouja, zo leek het. Er was namelijk iemand die dingen ging doen waarvan we niet wisten dat hij zelfs dat in zich had. Bram maakte aan de linkerkant een actie waardoor Kian de bal kreeg en Cas diep stuurde aan de rechterkant. Cas schrok van het goede gezelschap, rechtsback Wouter Pepers stond namelijk uit het niets bij hem. Cas tikte de bal door, wat er voor zorgde dat Wouter in positie kwam waarvan het hem goed leek om op goal te schieten. Na ieders verbazing deed hij dit ook en belande de bal op miraculeuze wijze in de kruising van de goal, waardoor de eindstand op 3-1 kwam te staan.

  Zaterdag 1 februari staat de eerste competitiewedstrijd tegen MVV'29 op het programma. 14.15, sportpark 't Wilbert. Komt u onze jongens ook aanmoedigen?