• Afgelopen zaterdag werd het al snel duidelijk dat de uitslag van de wedstrijd PH - Juliana voor ons gunstig zou uitvallen en dus konden wij ons opmaken voor onze kampioenswedstrijd. Tegen FC Berghuizen werd het een leuke, sportieve wedstrijd met uiteindelijk een mooi resultaat!

  De wedstrijd begon en we waren duidelijk nog wat nerveus. In het eerste kwartier konden we de bal niet rustig in de ploeg houden en werd FC Berghuizen met name via de linkermiddenvelder enkele keren gevaarlijk. Gaandeweg de eerste helft begonnen we echter meer op onszelf te vertrouwen en kwam bij vlagen het voetbal terug in de ploeg. Voor rust kregen we al enkele goede kansen, maar er stond een formidabele keepster in het doel bij Berghuizen, vastbesloten om ons de overwinning niet cadeau te geven!

  Gelukkig had uitgerekend Elsa Rauhe besloten om vandaag iets te doen dat ze normaal veel te vaak niet doet... scoren met haar hoofd! Uit de corner wist ze de bal mooi over de keeper heen te plaatsen. Even later schreeuwden we langs de kant al om een handsbal van FC Berghuizen, maar gelukkig was de scheidsrechter niet te snel met fluiten en kon Quinty Calmer beheerst de 2-0 binnenschuiven. Aan de zijlijn begon het feestje al voorzichtig gestalte te krijgen - en toen even later Lisa van den Barg vanuit een penalty de 3-0 eindstand op het bord zette, was de wedstrijd definitief gespeeld.

  Het werd een gezellig feest, dat tot in de late uurtjes en in de stad gevierd mocht en moest worden. Jammer dat Laura Haverkate en Amber Dik en Romy Mens er niet bij konden zijn, maar het feest wordt vast nog eens dunnetjes overgedaan aan het einde van het seizoen.

  Dank je wel aan alle speelsters van VR1. Puck Siderius, zonder wie we niet eens in de buurt van een kampioenschap zouden komen. Judith van Langen en Sanne Bellers, die op de back vaak het hoofd koel wisten te houden. Nelleke Schabos voor de rust en het overzicht van achteruit. Sanne In Het Veld met de prachtige rushes en het verwoestende schot. Amber Dik, die tegenstanders totaal uit de wedstrijd speelde. Romy Mens, dit jaar vooral gezellig in Rotterdam, maar altijd een betrouwbare kracht op het middenveld en volle inzet als je er wel was. Quinty Calmer; wat zijn we blij dat je de voetbalschoenen hebt afgestoft! Elsa Rauhe, de nieuwe positie heeft fantastisch uitgepakt; je weet zelf nog niet half hoe goed je dat kunt. Laura Haverkate; tactisch sterk; oog voor wat er moet gebeuren én ook als verdediger inzetbaar. Yasmina Lucinda Angel, gaandeweg het seizoen kwam de focus en de scherpte steeds meer terug en zagen we de oude Yasmina weer! Famke Van Oostrum; toch goed dat je niet overgestapt bent naar een andere vereniging én op je verjaardag een uiterst belangrijk doelpunt gemaakt. Desi van den Barg, technisch misschien wel te goed voor de club, maar wat zijn we blij dat je lekker bij ons blijft voetballen! Lionne Bosman, die zelf ook niet weet hoe ze het doet, maar ze doet het - en hoe! Lisa van den Barg, de meest multifunctionele speler van allemaal, met de best geplaatste ballen over lange afstand. En last but not least, Bo Krouwel, gelukkig gaandeweg het seizoen steeds vaker aanwezig en met je vechtlust vaak doorslaggevend in de onderlinge duels met je tegenstanders, die daardoor vaker achter jou aan moesten hollen dan andersom.

  Dank ook aan VR2. Hopelijk kunnen we ook komend seizoen twee teams op de been brengen en elkaar helpen waar nodig. In het bijzonder dank aan Anne Kolthoff, Anouk Di Donato, Carmen Bosman, Jorien Teesink, Kelsey Koers, Maaike Geerdink, Nikki Geerdink, Sterre Veldhuis en Selina Tatlioglu, voor de keren dat jullie met ons zijn meegeweest naar de wedstrijd. Speciale dank ook voor Demy Mulder, die tot halverwege het seizoen ook onderdeel was van de selectie van VR1.

  Norman Calmer, vier jaar geleden samen begonnen zonder elkaar te kennen - en dan zó vaak hetzelfde over voetbal denken. Heel graag gedaan! Rick Quinten, door de meiden meer dan eens vervloekt, maar stiekem waren de krachttrainingen toch ó zo belangrijk. Claudy, hoe relaxed is het voor ons niet geweest dat we ál die jaren bij jou terechtkonden. Niet te onderschatten!

  Tot slot nog ook bedankjes voor René, Gerrit Hobbelink, Rolf, Göksel, Boris Schokkenbroek, Noah en Jozef voor fluiten, vlaggen en überhaupt de samenwerking. Voor alle fans die de laatste jaren aan het veld hebben gestaan, merci! En speciaal nog weer even voor Hans Van den Barg voor de mooie foto's van afgelopen zaterdag!