Zaterdag 22 juni

Joubert Toernooi

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 12.30 uur

Wederom een hoofdprijs voor Achilles’12 JO9-1!

Na twee 2e plaatsen in de voorgaande toernooien die de jongens hebben gespeeld, pakt Achilles ’12 JO9-1 de hoofdprijs bij het sterk bezette toernooi van ATC ’65. Als kers op de taart, ontvangen ze ook nog het toegangsticket voor het Internationale toernooi in augustus dat ATC jaarlijks organiseert, met deelname van de diverse BVO’s zoals PSV, RB Leipzig, Club Brugge, Ajax en vele anderen uit binnen en buitenland.

Afgelopen zaterdag had JO9-1 een toernooi op het programma staan bij ATC ’65. Bij winst van het toernooi zou er deelgenomen mogen worden aan een internationaal toernooi in augustus. Met dit doel voor ogen, wisten de jongens wat er van ze verwacht werd.

In de poule zat Achilles ’12 ingedeeld met HSC, BWO en Juventa. De winnaar van deze poule ging door naar de volgende ronde. Eerste wedstrijd was tegen HSC. De roodhemden waren velen malen beter maar hadden moeite om het net te vinden. Uiteindelijk een terechte 2-0 overwinning van Achilles. In de tweede wedstrijd werd BWO overklast en kreeg met 6-1 om de oren. Wedstrijd drie werd Juventa met 3-0 over de knie gelegd, wat betekende dat Achilles ’12 doorging.

Alle 1ste teams uit de andere poules kwamen samen in een finale poule terecht. Zo trof Achilles weer drie nieuwe teams. TVC Tubbergen, ATC en PH waren ook poule winnaars. Verrassend was dat het ging om ATC ’65 JO9-2 en niet ATC ’65 JO9-1. Helaas was ATC ’65 JO9-1, 2de geworden in hun eigen poule en uitgeschakeld voor de winnaars poule en uit eindelijk ook de 1ste plaats.

De tweede poule begon. Achilles speelde niet hoogstaand maar wist desondanks met 1-0 te winnen van ATC ’65 JO9-2. Daarna volgde de clash met TVC Tubbergen. Achilles kwam hier op voorsprong, maar moest vlak voor tijd de gelijkmaker toestaan, eindstand 1-1. De laatste wedstrijd was tegen PH. Om 1e van het toernooi te worden moest deze wedstrijd gewonnen worden. Met veel strijd en passie voetbalde Achilles zich naar een 4-0 voorsprong toe. De buit leek binnen en de jongens verslapten. PH profiteerde hiervan door twee keer te scoren, 4-2. Achilles zette nog een keer aan en liep uit tot 6-2. De winst was hiermee binnen en de 1e plek behaald. Een mooie beker en inmiddels belangrijker voor de jongens, het verdiende ticket voor het internationale toernooi in augustus! Volgend seizoen op tijd in training!

Legtenberg ElektrotechniekKnoef, specialist voor bouw en industrieKey West Bedding BVBDOVan Loon beletteringNetwerk NederlandPowerspexNLG WerkvermogenVST verspaningEetcafe De Blauwe EngelBuro Fons NijlandDr. WeigertHuiskes Kokkeler AutoleaseEgberink dakbedekkingenbunte kleur en interieurHypotheekcompany HengeloEurosport BorneSickman personenvervoerCanisaKlein Poelhuis InstallatietechniekArt2CoolGI Business promotorsVisionflexMK Technology GroupFysio Centrum KammingaPreviderRiwal HengeloBCT Architecten, ingenieurs en adviseursBloom PersoneelsdienstenLoohuis HeftruckserviceAannemersbedrijf Steggink BVOZF | AchmeaValadisPopScoolSigmaxVincent zonweringTolettoDroste Bouwgroep