• ZA2 wint op onbespeelbaar veld

    Op zaterdag 10 december stond op een winterse dag een uitwedstrijd tegen HSC 21 te wachten voor de ploeg uit Hengelo. Nadat de warming-up op de schaatsbaan was voltooid, stond de basis elf klaar voor de aftrap.
    Achilles, dat al verzekerd was van hun plek in de promotie competitie, zag deze wedstrijd als een schone kans om een nieuw systeem uit te proberen. De ploeg speelde in een 1-3-5-2 formatie, met twee wingbacks die lekker mochten stomen. Ons paard Wouter had de oogkleppen weer op en heeft de rechte kant van het veld mogen belopen. Na 5 minuten rustig de bal rond te hebben gespeeld werd de linker wingback Kevin diep gestuurd, waarna een voorzet op maat volgde. Pjotr kon deze voorzet zo binnenlopen, echter weet je het nooit bij Pjotr met dit soort intikkers. Gelukkig had hij vandaag de goede schoenen aan waardoor hij de ploeg vroeg in de wedstrijd op voorsprong schoot.
    Het nieuwe systeem wierp zijn vruchten af in de eerste vijfendertig minuten van de wedstrijd. Er werd heerlijk rond gespeeld en de ploeg uit Haaksbergen vroeg zich af of er niet met twaalf man gespeeld werd. HSC moest wat veranderen, anders ging het de promotie competitie verspelen. De ploeg begon hoog druk te zetten, waarna ze de bal op de helft van Achilles onderschepte en de gelijkmaker konden scoren. Achilles was een beetje van slag en de rust kwam daarom erg gelegen.
    Na een kop thee en een motiverende speech van Mohammed, was de ploeg klaar om het ijs te betreden. De gehele tweede helft was erg rommelig met kansen over en weer. Een aantal goede reddingen van onze keeper Job alias Jobba hielden de ploeg op de been. Nadat Meryn een op een op de keeper ging en deze passeerde, werd hij door Jeroen Verhoeven met een judo worp gevloerd, een penalty. Onze penaltykiller Max Rosink ging achter de bal staan en schoot de strafschop met zijn klassieke stamp rustig binnen. Vanaf dat moment draaide de wedstrijd om en werd het een kelderklasse pot. Lange ballen over en weer en hier en daar een mooie karate trap. Ondanks de rommelige tweede helft, wist Achilles net voor het donker de overwinning over de streep te trekken in de een na laatste wedstrijd van het seizoen. Er wacht nog een inhaalwedstrijd voor de ploeg uit Hengelo tegen DZC’68 op zaterdag 17 december op sportpark het Wilbert. Wij hopen dan onze supporters nog een keer te vermaken met amuserend voetbal voor de winterstop.