Zaterdag 22 juni

Joubert Toernooi

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 12.30 uur

Zaterdag 1 start as seizoen !

Het idee om te beginnen met prestatievoetbal op zaterdag speelde al langer binnen de club. „We hebben de berichtgevingen rond het prestatievoetbal op zaterdag gevolgd en dit ook besproken binnen het bestuur en TC en we hadden de intentie om met aanvang van het seizoen ‘20/‘21 daarmee te beginnen”, zegt voorzitter Ron Hilberink van de technische commissie van Achilles‘12. „Alleen dreigden zeker zes spelers uit onder meer de selectie van Zondag 1 weg te gaan om elders op zaterdag te gaan voetballen. Het ging om echte Achilles-jongens en we zagen liever niet dat ze weggingen. We zijn daarop met die spelers in gesprek gegaan en hebben afspraken gemaakt en besloten dat we al met ingang van komend seizoen ook op zaterdag prestatie gaan voetballen.”

Inmiddels is de selectie voor Zaterdag 1 ook rond, evenals de begeleiding. Trainer van het team wordt Omar Wennink, tot vorig jaar trainer van  JO19-1. „We waren het er snel over eens dat Omar de trainer moest worden, en gelukkig zag hij het ook zitten”, aldus Ron.

Het besluit om met Zaterdag 1 te beginnen heeft wel consequenties, zo geeft Ron aan. „We moesten op zoek naar een nieuwe trainer voor JO19-1, die hebben we gevonden in de persoon van Nick Terink. Maar ook voor Zondag 1 heeft de keuze voor zaterdagvoetbal gevolgen. Spelers die in Zaterdag 1 hebben gespeeld mogen niet meer uitkomen voor Zondag 1 en andersom. Dat betekent dat een aantal spelers die niet in de basis staan op zondag, eventueel mee zouden kunnen spelen in het tweede elftal, en dat is het oude derde, wat eigenlijk geen prestatie-elftal is. Daar hebben we goede afspraken over kunnen maken. Daarnaast gaan we meer wedstrijden naast de competitie organiseren, denk aan de Tukker-cup en de Beltona-competitie.”

Ook is duidelijk dat Zondag 1 het vlaggenschip van Achilles is en blijft. „Maar de tendens is wel dat er steeds meer op zaterdag wordt gevoetbald. Mocht het ooit gebeuren dat zondagvoetbal er niet meer is dan heeft Achilles de zaakjes op zaterdag al voor elkaar. Dat is in elk geval een voordeel.”

Trainer Omar Wennink van Zaterdag 1 begint vol vertrouwen aan het nieuwe avontuur. „Het was mijn ambitie om ooit een eerste elftal te trainen. Dat dat nu bij Achilles op zaterdag kan is een hele mooie uitdaging.” De groep die Omar bijeen heeft gebracht heeft veel kwaliteit. „Het is een mooie mix van spelers uit de eerste selectie, het tweede en uit JO19-1. Hoewel ik de kracht van onze tegenstanders natuurlijk niet ken, ben ik er van overtuigd dat we zeker in de middenmoot en misschien wel in de subtop kunnen meedoen. Ik ken alle spelers en weet ook wat ze kunnen. Ik denk dat we hier een mooie elftal van kunnen smeden.”

Bij Achilles verheugen ze zich al op de derby’s die ook in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal gespeeld worden. „We komen onder meer Tubantia, ATC‘65 en Juliana tegen, mooie wedstrijden”, aldus Ron Hilberink.

Zaterdag 1 gaat de thuiswedstrijden (voorlopig) om 16.00 uur spelen.

BDOLegtenberg ElektrotechniekMK Technology GroupNetwerk NederlandDr. WeigertHypotheekcompany HengeloTolettoHuiskes Kokkeler AutoleaseOZF | AchmeaBuro Fons NijlandPopScoolFysio Centrum KammingaSigmaxPreviderEurosport BorneValadisArt2CoolVisionflexKnoef, specialist voor bouw en industriePowerspexNLG WerkvermogenAannemersbedrijf Steggink BVBloom PersoneelsdienstenKey West Bedding BVVan Loon beletteringKlein Poelhuis InstallatietechniekEgberink dakbedekkingenDroste BouwgroepEetcafe De Blauwe Engelbunte kleur en interieurRiwal HengeloLoohuis HeftruckserviceGI Business promotorsVincent zonweringBCT Architecten, ingenieurs en adviseursSickman personenvervoerCanisaVST verspaning